Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Επισκεφθήκαμε έναν όμορφο χώρο στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού και δοκιμάσαμε το νέο μενού

Μια βραδιά με νόστιμα πιάτα και δροσερά cocktails

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2024

Το Παλιό Λιμάνι τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως χώρος για έξοδο και χαλαρές βόλτες σε ωραία στέκια της Λεμεσού. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το Ventuno, το οποίο πρόσφατα ανανέωσε το μενού του με νέες γεύσεις και υπέροχα πιάτα που φέρουν την υπογραφή των σεφ Γιάννη Ζαχαρόπουλου και Φίλιππου Κωνσταντινίδη.

ventuno.png

Ένα βράδυ Πέμπτης βρεθήκαμε στην Λεμεσό, σταθμεύσαμε στην Μαρίνα Λεμεσού με προορισμό μας το Παλιό Λιμάνι και το εστιατόριο Ventuno. Περπατώντας διασχίσαμε το Παλιό Λιμάνι και νιώσαμε το vibe των μαγαζιών και φτάσαμε στην πλατεία. Εκεί δίπλα από τον πεζόδρομο βρίσκεται το Ventuno, ένας χαρακτηριστικός χώρος πλέον για το παλιό λιμάνι αφού βρίσκεται εκείγια αρκετά χρόνια. Μια βραδιά Πέμπτης λοιπόν βρεθήκαμε στον αγαπημένο χώρο για να πάρουμε μια γεύση από Ιταλία.

IMG_6129.jpg

Το Ventuno αποτελεί μια all day επιλογή για καφέ, brunch, ποτό ή φαγητό με γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό χώρο με δέντρα στον εξωτερικό χώρο για σκιά και δροσιά που είναι γεμάτα με φωτάκια το βράδυ για ρομαντζάδα. Υπάρχει η επιλογή του να καθίσεις είτε στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Η τοποθεσία του είναι μαγική με τα φώτα του πεζόδρομου να αντανακλούν στο νερό του λιμανιού και τον κόσμο να περπατά συζητώντας χαμηλόφωνα.

3 (1).png

Εμείς καθίσαμε σε ψηλό τραπέχι, δίπλα από τον πεζόδρομο και δοκιμάσαμε τα περιβόητα cocktails τους που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας με την πρώτη γουλιά. Το φαγητό ξεκίνησε να φτάνει στο τραπέζι μας με την επιλογή to-share την οποία προσφέρει το Ventuno. Το πρώτο πιάτο, η Panzanela Salad μας δρόσισε με την φρέσκια μπουράτα, τα ντοματίνια και τον βασιλικό. Συνεχίσαμε με Fish Carpaccio, το οποίο φτιάχνεται με το ψάρι της ημέρας και στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο μπακαλιάρος με γεύσεις μάνγκο και βασιλικό. Το πιο ιδιαίτερο πιάτο ήταν το Arancini από ριζότο με βάση parsnip και από πάνω μαρμελάδα ντομάτας. Αυτό που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν το Bruschetta Platter με μπουσκέττες από μοσχαρίσιο κρέας και μελιτζάνα. Συνεχίσαμε με μια υπέροχη μακαρονάδα, που μύριζε θάλασσα, από γαρίδες gambari και άλλα μυρωδικά. Τελευταίο πιάτο ήταν το τέλεια ψημένο Black Angus Rib-eye με ψητά λαχανικά.

IMG_6154.jpg

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε την βραδιά χωρίς γλυκό και συγκεκριμένα με το αγαπημένο Tiramisu με γεύση κακάο και αφρό καφέ. Η τάρτα λεμονιού από την άλλη ισορρόπισε τις γεύσεις με την όξινή της επίγευση, το crumble αμυγδάλου, την μαρέγκα μέντας και τις φρέσκιες φράουλες.

IMG_6150.jpg

Μια υπέροχη βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό με γεύσεις από την Ιταλία έφτασε στο τέλος της. Το Ventuno αποτελεί μια καλή επιλογή για χαλαρή έξοδο με ελαφριά πιάτα to-share, δροσερά cocktail σε ένα χαλαρό περιβάλλον.

IMG_6127.jpg

(25 340100), Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close